Newey próbálja elérni, hogy már 2025-ben más csapatnál dolgozhasson

Newey próbálja elérni, hogy már 2025-ben más csapatnál dolgozhasson
Kép forrása: F1világ
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Adrian Newey jogászai kőkeményen dolgoznak azon, hogy megállapodásra jussanak a Red Bull Forma-1-es csapatával, hogy a brit szakember már 2025-ben egy másik istállónál folytathassa tevékenységét.F1VILÁG.HU – Hírek

Az egybehangzó sajtóhírek szerint Adrian Newey, a Formula-1-es istállóhajó Newey nevű tervezőmérnöke hamarosan távozik az osztrák F1-es csapattól. Śzerződése eredetileg 2025-ig szólt volna, de felmondását már hivatalosan is benyújtotta. A BBC Sport információi szerint Newey jogászai tárgyalnak a Red Bull-lal, hogy lehetővé tegyék számára, hogy 2025-ben más csapatnál folytathassa pályafutását.

Az információk szerint Newey jó eséllyel a Ferrarihoz vagy az Aston Martinhoz fog szerződni, de még az sem kizárt, hogy 2026-ban érkező Audi is ajánlatot tehet neki. Newey 2006 óta dolgozott a Red Bull csapatánál, és a tervezőlegenda döntése a csapattal történt botrányok miatt született. Bár korábban várható volt, hogy kedden bejelentik távozását, a Red Bull várhatóan csütörtökön hivatalosan is erősíti meg Newey távozását.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések